Sárgabarackos gyümölcstorta csokoládés vajkrémmel

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Július 28.
Egyél minél több gyümölcsöt! – halljuk gyakran a kéretlen jó tanácsot az egészséges élet szószólóitól. Hát együnk! És kössük össze a hasznosat a kellemessel: legyen sok-sok friss gyümölcs... a desszertünkben.

A piskótához:

• 300 g liszt
• 80 ml natúr joghurt
• 3 tojásfehérje
• 180 g cukor
• 5 evőkanál puha vaj
• egy citrom reszelt héja
• egy kiskanál citromlé
• 500 g sárgabarack

Csokoládés vajkrém:

• 150 g szoba-hőmérsékletű, puha vaj
• 100 g étcsokoládé
• 100 g porcukor

• egy kerek gyümölcstortaforma

Elkészítés:

A sárgabarckokat tisztítsd meg a héjától, és vágd félbe.

 

Elkészítés:

Egy robotgéppel keverd össze a tojásfehérjéket a cukorral, majd amikor krémes állagú, add hozzá a joghurtot és apránként adagolva a lisztet is.

Következhet a citrom reszelt héja, a leve és az 5 kanálnyi puha vaj. Fakanállal dolgozd össze az egész masszát, majd öntsd bele egy kiolajozott, kilisztezett gyümölcstortaformába.

Előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Az első 5 percben közepes lángon, majd csökkentsd a hőfokot, és így süsd tűpróbáig.

A gyümölcstortaforma tetejét fedd be a félbevágott sárgabarackokkal és kend be a vajas csokikrémmel.

Mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét, és tedd félre hűlni. Egy robotgép segítségével keverd krémessé a vajat a porcukorral, és add hozzá a kihűlt olvasztott csokoládét is.

Halmozd a krémet a barackokra.

Exit mobile version