Csirkesteak citromos spagettivel

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Augusztus 07.
Nyaralás a konyhában? Nem, nem és neeem! Senki sem akarja a nyári szabadságát rezsó mellett izzadva eltölteni, pláne nem egy idegen konyhában, amíg a család apraja-nagyja fürdőzéssel vagy a teraszon hűsöléssel tölti az időt.

Hozzávalók:

2 darab közepes (kb. 60-70 dkg) csirkemellfilé,
grillfűszerkeverék,
2-3 evőkanál napraforgóolaj,
500 g spagetti,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-2 evőkanál vaj,
só, bors,
citrom vagy egy zacskó reszelt citromhéj,
150 ml főzőtejszín.

 

A spagettit lobogó forró vízben kezdd el főzni.

A csirkemellfilét vágd ketté, majd lapjával félbe. Dörzsöld be borssal, a grillfűszerkeverékkel, és kevés olajon süsd puhára. (Oldalanként 3-4 perc sütés elegendő.)

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben vagy lábosban. Dobd bele az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a citrom lereszelt héját, a főzőtejszín felét. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint.

Amikor a tészta elkészült, szűrd le, és még forrón öntsd a tejszínes krémhez. Forgasd össze, és öntsd hozzá a maradék tejszínt. Keverd át ismét a tésztát.

Tálaláskor még egy kevés sajtot (a legjobb a parmezán) reszelhetsz rá.

 

Exit mobile version