Majonézes sült lazac

Univer | 2008. Augusztus 20.
Kis túlzással élve: amilyen a mártás, olyan lesz a hal. Hozzuk ki a lazacban rejlő lehetőségeket különleges olajbogyókrémmel és majonézzel!

Majonézes sült lazac

Hozzávalók (4 főre):

Elkészítés:

Először a fekete olajbogyókrémet, az úgynevezett taponádot készítjük el. Ehhez az olajbogyót 2 gerezd fokhagymával merülőmixerrel összetörjük, majd a parmezánnal és a fele olívaolajjal összekeverjük, és 4 olyan tányéron szétkenjük, amelyik nagyon bírja a hőt, hiszen majd a sütőbe kerül.

A lazacot kissé ferdén, lapjában sok vékony szeletre vágjuk, és az olajbogyókrémre rakosgatjuk. A majonézt a finomra vágott bazsalikom felével, a kakukkfűvel, a citromfűvel és a turbolyával fűszerezzük. Egyenletesen a lazacra kenjük. A forró grill-sütőbe toljuk, 2 percig sütjük. A maradék bazsalikomot 1 gerezd fokhagymával és a petrezselyemmel finomra vágjuk, a maradék olívaolajjal összekeverjük. A sült lazacot körülöntjük vele. Pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Egy adag: 595 kcal

Exit mobile version