Banános-kókuszos palacsinta rumos vajjal, kókuszos mascarponéval

nlc | 2008. Szeptember 15.

Hozzávalók:

A rumos vajhoz:

A kókuszos mascarponéhoz:

Elkészítés:

A rumos vajkrémhez alaposan keverd össze a puha vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd adj hozzá egy kevés mézet, és legvégül a rumot is. Hűtsd le egy órára, és tortadísznyomó segítségével formázd.

A mascarponés krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a kókuszreszeléket.

A palacsintához a kétféle lisztet szórd egy tálba. Add hozzá a kókusztejport és a tojásokat, majd kevés tejjel kezdd el simára keverni. Fokozatosan öntsd bele az összes tejet, legvégül az ásványvizet. Tegyél hozzá egy csipetnyi sót és a megolvasztott, langyos vajat.

Egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld a masszába a banánokat.

Keverd át és kezdd el sütni.

A palacsintasütőt (a legjobb a teflonos) melegítsd fel, önts bele egy kiskanálnyi olajat, és terítsd szét a serpenyőben. Hagyd átforrósodni, majd egy merőkanállal, körkörösen mozgatva a serpenyőt, egyenletesen csorgass bele a masszából. Tedd vissza a tűzre, és a közepesnél kicsit erősebb lángon kezdd el sütni a palacsintákat.

Nagyjából egy perc után, amikor a palacsintasütőt megrázod, és a palacsinta nem ragad oda az aljára, hanem elkezd csúszkálni, akkor már jól átsült a tészta egyik oldala, és egy falapát segítségével átfordíthatod a másikra. Vigyázz, mert a második oldala mindig rövidebb idő alatt sül meg, mint az első!

Tálald kétrét hajtva, vaníliás porcukorral megszórva, különböző krémekkel, esetleg fagylalttal, tejszínhabbal.

Exit mobile version