Aszalt meggyes-morzsás muffin

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Október 09.
Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

A morzsához:

A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat.

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát. Egy másik tálban dolgozd össze a kefirt a cukorral és a tojásokkal. Add hozzá az olvasztott vajat. Keverd össze a száraz és a folyékony állagú anyagokat.

A teába áztatott aszalt meggyet csöpögtesd le, és fakanál segítségével forgasd a masszába.

A tésztát töltsd papírkosárral kibélelt muffinformákba.

A muffinok tetejét szórd meg a morzsatésztával, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt süsd készre.

Exit mobile version