Csokoládés-morzsás szelet

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Október 13.
Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók:

A morzsatetőhöz:

A kétféle csokoládét olvaszd fel mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd keverd össze a puha vajjal, cukorral. Egyenként keverd bele a tojásokat, és szórd bele apránként a liszttel elkevert sütőport.

Egy közepes méretű püspökkenyérforma oldalát, alját kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és töltsd bele a sűrű masszát.

A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat. Dolgozd össze morzsás állagúra a kezeddel, és szórd meg vele a csokis masszát.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.

Exit mobile version