Gyümölcsös-morzsás kosárka

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Október 13.
Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók 6 darabhoz:

 

A tésztához és a morzsához:

Tölteléknek:

A tetejére:

Extra:

A tésztához keverd össze a lisztet a cukorral, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld hozzá a hideg, keményebb vajat.

Dolgozd össze a kezeddel morzsás állagúra, majd az ¼ részét tedd félre. A nagyobbik feléhez adj hozzá 3 evőkanál vizet, és gyúrd össze tésztává.

Nyújtsd ki 2-3 mm vastagságúra, majd vágj ki belőle 6 darab kört a minipiteforma vagy más kosárkaforma méretére igazítva.

A minipiteformát készítsd elő: kend ki vajjal és kevés liszttel, majd béleld ki a tésztával.

A tésztát kend meg vékonyan a gyümölcsös lekvárral.

A körtéket hámozd meg, vágd félbe, majd szeld fel vékony, legyezőszerű cikkekre.

Minden egyes kosárkát bélelj ki körtével. A közepére tehetsz egy kevés lekvárt vagy erdeigyümölcs-darabkát.

A forma tetejét szórd meg a félretett tésztamorzsával, tegyél rá egy kevés cukros darált diót, majd egy fél kiskanálnyi barna cukrot.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a teteje enyhén aranybarnára sül.

Exit mobile version