Vöröslencse-leves

nlc | 2008. Október 18.
Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki az ősz sztárzöldségeit!

Hozzávalók:

♦ 2 evőkanál olívaolaj
♦ 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
♦ 2 gerezd fokhagyma, préselve
♦ 2 darab sárgarépa, feldarabolva
♦ negyed cikk zeller
♦ liter húslevesalaplé
♦ 15 dkg vörös lencse
♦ fél kiskanál őrölt kömény
♦ fél kiskanál őrölt koriander
♦ negyed citrom leve
♦ só, bors, csilipaprika

Kevés olajon párold puhára az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Néhány percnyi főzés után szórd meg őrölt köménnyel és korianderrel. Öntsd fel a zöldséglevessel, és add hozzá a lencsét és a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és a zellert.

Forrald fel a levest, utána csökkentsd alatta a hőfokot, és főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak benne.

Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, csilipaprikával és egy kevés citromlével.

Exit mobile version