Gesztenyetorta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. November 06.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fagyasztott, héj nélküli gesztenyedarabokat szórd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 1-1,5 dl szükséges hozzá), és főzd legalább 25-30 percen át, amíg a gesztenye teljesen megpuhul. Ekkor krumplinyomóval vagy egy robotgép segítségével pürésítsd. Nem kell, hogy selymes legyen az állaga, maradhatnak benne nagyobb gesztenyedarabkák is. Ez külön ízletessé teszi majd a sütit.

A margarint mikrohullámú sütőben olvaszd fel, és tördeld bele az étcsokoládét, hogy megolvadjon.

A tojások sárgáját és a fehérjét válaszd külön. A fehérjét egy evőkanál cukor hozzáadásával verd fel kemény állagúra, és tedd félre. A tojások sárgáját keverd krémessé a maradék cukorral. Add hozzá a felolvasztott csokoládés vajat, a pürésített gesztenyét, és forgasd bele a tojások keményre vert habját.

Legvégül szitáld bele a lisztet. Vajjal, liszttel előkészített tortaformában 30-35 perc alatt megsül.

Exit mobile version