Palacsinta gombával töltve

nlc | 2008. November 24.

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd csomómentesre a lisztet egy csipetnyi sóval, két tojással, tejjel és egy kevés (kb. 1-1,5 dl) szénsavas ásványvízzel.

A fagyasztott gombát és a mirelit spenótot szobahőmérsékleten – vagy mikró segítségével – engedtesd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold puhára, szórd rá a gombát, és pirítsd össze. Keverd bele a spenótot, és párold tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Legvégül adj hozzá 150 g reszelt mozzarella sajtot.

Süss palacsintákat, kevés olajon, palacsintasütőben. Töltsd meg egyenként a gombás-spenótos-sajtos krémmel, tekerd fel, és fektesd szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Fedd be vékonyra szelt mozzarella sajttal, és 15 percre tedd a forró sütőbe sülni.

Exit mobile version