Gesztenyekrémleves

nlc | 2008. December 01.
Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és kevés vajon párold puhára. Add hozzá a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és a főtt, héj nélküli gesztenyét. A zacskós főtt gesztenyét rögtön felhasználhatod, mert az már puha. A mirelit gesztenyét viszont felhasználás előtt engedtesd fel.

A zöldséges alapot öntsd fel meleg húsleveslével (készülhet vízből és zöldségleveskockából), és lefedve főzd addig, amíg a répa és a mirelit gesztenye megpuhul.

Pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval-borssal, csipetnyi fahéjjal és kakukkfűvel.

Tálaláskor szórd meg a tetejét pirított fűszeres kenyérkockákkal vagy vékonyra szeletelt pirított mandulával.

Exit mobile version