Gyömbéres-narancsos sárgarépa-krémleves

nlc | 2008. December 01.
Az ünnepi asztalra kerülő ételek elkészítését mindig alapos tervezés előzi meg. Van, aki ragaszkodik a hagyományok követéséhez, aminek elmaradhatatlan része a halászlé. Van, aki újítani szeretne, és a családi összejövetelt remek alkalomnak találja arra, hogy kipróbáljon valami pikáns, ünnephez illő új ízvilágot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A narancsot mosd meg alaposan. A héját vékonyan hámozd meg, a levét facsard ki. A gyömbér külső, fás rétegét is hámozd meg.
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a késsel szétnyomott fokhagymát. A gyömbérdarabkát reszeld a hagymához. Add hozzá feldarabolt sárgarépákat, a narancs kifacsart levét, és öntsd fel 7 deci vízzel. Takard le egy fedővel, és főzd forrásig (kb. 15-20 perc), illetve addig, amíg a répa teljesen megpuhul. Ekkor vedd ki belőle a narancshéjakat, és a levest krémesítsd botturmix segítségével.

Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.

Tálaláskor tányéronként locsolhatsz még rá díszítésül egy kevés tejszínt.

Exit mobile version