Hagyományos kuglóf

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 08.
A karácsonyi készülődés egyik fontos pillanata eldönteni azt, hogy milyen sütemény kerüljön az asztalra. A mákos, diós bejglinek vagy a flódninak általában biztos helye van, de milyen más csemegével lephetnéd még meg vendégeidet?

Hozzávalók:

 

A szétmorzsolt élesztőt, szórd meg egy-egy kiskanál cukorral és liszttel, adj hozzá 1 deci meleg tejet, és hagyd felfutni.

A lágy vajat és a cukrot egy elekromos habverő segítségével keverd krémes állagúra, add hozzá egyenként a tojások sárgáját, a lisztet, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Reszeld bele a citrom héját.

A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá, és forgasd bele a masszába.

A kuglófformát kend ki kevés vajjal és liszttel, öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon süsd meg. Nagyjából 1 óra alatt elkészül.

Amikor kihűlt, szórd meg porcukorral.

Exit mobile version