Roston sült pontyfilé tormás szósszal

nlc | 2008. December 10.
Pikáns és ünnepi! A torma harmonikus kiegészítése a pontynak, a habosan könnyű szósz kitűnő ellenpontja a ropogós halnak!

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A tormát meghámozzuk, finomra reszeljük. A liszttel és a vajjal világos rántást készítünk, amelyet tejjel és a húslevessel öntünk fel. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a citromlét, ízlés szerint cukrot és a sót. Az előkészített pontyfiléket sóval, borssal meghintjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk. Ekkor felöntjük a borral, s további 5 percen keresztül pároljuk. A megmosott, finomra vágott snidlinget a mártás tetejére szórjuk, a hallal tálaljuk.

Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!

A tartalomból:

Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan
Forró kávék&Jeges koktélok

Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban

Lajos Mari fekete-erdei tortája
Tamás tippje: készítsünk marcipánból bonbonokat!

 

Exit mobile version