Dupla csokis muffin

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 15.

Hozzávalók:


Csokoládés mascarponekrém:

Elkészítés:

Először készítsd el a krémet.
A puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral és egy-két evőkanál keserű kakaóporral. Tedd be a hűtőszekrénybe néhány órára pihenni.
A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipetnyi sóval.
A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. A vajat és az étcsokoládét olvaszd fel mikrosütőben vagy gőz fölött, és keverd el a cukros tojással. Fakanállal forgasd a lisztes keverékhez, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat csak a 2/3 részéig töltsd meg.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Hagyd a muffinokat kihűlni, majd a csokis mascarponekrémet tortadíszítő segítségével nyomd a süti tetejére. Díszítheted kókuszreszelékkel.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Exit mobile version