Tiramisu muffin

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. December 15.

Hozzávalók:

A mascarponekrémhez:

Elkészítés:

A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval és a neszkaféval. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolavasztott, puha vajat és a főzött kávét. A tésztát lazíthatod egy-két evőkanál tejjel. Fakanállal keverd el a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. Töltsd meg a formákat 2/3 részig.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.

Amikor kihűlt, locsold meg egy kevés rummal, majd kend be a tetejét a mascarponekrémmel. Ehhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral, kend rá a muffin tetejére, és szórd meg keserű kakaóporral.

Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Exit mobile version