Karamellás almatorta

nlc | 2008. December 16.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojásokat 15 dkg cukorral, adjuk hozzá apránként a tejet, az élesztővel elkevert lisztet és egy teáskanál fahéjat. Hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyra az almákat. Rétegezzük egy 22 cm-es kivajazott tortaformába felváltva az almát és a tésztát, kockázzunk vajat a tetejére, és süssük 180 °C-on másfél óráig.
A maradék cukorból egy evőkanál vízzel készítsünk karamellt, locsoljuk meg vele a torta tetején körberakott fánkokat.

Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Exit mobile version