Napi adventi recept-tipp – mézes-mázas kacsamell

nlc | 2008. December 19.

Hozzávalók:

a körethez:

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat főzd puhára kevés fahéjjal fűszerezett vízben, majd botturmix segítségével pürésítsd.
A kacsamellek bőrös részét egy éles késsel csíkozd be, és fűszerezd be sóval, borssal.
Egy serpenyőben – a zsírosabb részét alulra téve – kezdd el sütni. Amikor félig megsült, fordítsd át a másik oldalára, és süsd itt is rövid ideig.

Kend rá a szilvapürét, fektesd a húsokat egy kisebb tepsibe, és locsold meg a szaftjával, kend rá a szilvapürét és a mézet. Alufóliával lefedve süsd készre.
Tálald rizzsel és vajban párolt gyümölcsökkel, mandarinnal, kivivel és szőlővel.

Exit mobile version