Kókuszos piskótatekercs

nlc | 2008. December 22.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

 

 

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

Keverjük össze a kókuszreszeléket, a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.

A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.

Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a pudingot, közben alapossan felverve.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.

Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

 

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

Alexandra Kiadó

2008
Idézett oldalak: 76–78.

 

Exit mobile version