Rakott marhahús padlizsánnal és polentával

nlc | 2009. Január 05.
A zamatos egytálételek egy egyszerű sütőtálban elkészítve a háziasszonyok igaz barátai. Gyorsan összedobhatók, kiadósak és nagyon finomak!

Hozzávalók:


Elkészítés:

Sózzuk be a padlizsánt mindkét oldalán, és hagyjuk állni 30 percig. Öblítsük le hideg víz alatt, majd itassuk fel a felesleges nedvességet.
Melegítsük fel az olajat egy közepes lábosban, adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát. Állandó keverés mellett addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük 5 percig. Öntsük hozzá a leszűrt paradicsomot, és forraljuk fel. Kis lángon, fedő nélkül pároljuk, amíg a lé majdnem teljesen elpárolog. A bazsalikom negyedét vágjuk durvára, és keverjük hozzá a mártáshoz.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a légkeveréses sütőt 180 °C-ra.

Süssük aranybarnára a padlizsánt egy kiolajozott grill-lapon.

Keverjük össze a levest és a tejet egy közepes lábosban, majd forraljuk fel. Folyamatosan szórjuk bele a polentát, állandó keverés mellett forraljuk fel. Vegyük kis lángra, és állandó keverés mellett főzzük további 10 percig, vagy amíg a polenta besűrűsödik.

A padlizsánszeleteket rakjuk le egy 3 literes tűzálló tál aljára. Takarjuk be a húsos keverék felével. Fedjük be a maradék padlizsánszeletekkel. Ismét egy sor húsos keverék következik, és a maradék bazsalikom. Terítsük rá a polentát a bazsalikomos rétegre.
A tetejét szórjuk meg sajttal. Tegyük a sütőbe 20 percre, vagy amíg a sajt megpirul.
Ízlés szerint zöldsalátával tálaljuk.

Előkészítési idő: 20 perc
(plusz a padlizsánszeletek sóban állásának ideje).
Sütési idő: 1 óra 20 perc.
Hat adag lesz belőle.

Adagonként: 1889 kJ (452 kcal), 19 g zsír (8,8 g telített zsír), 31,9 g szénhidrát, 32,4 g fehérje,
5,3 g rost.

Exit mobile version