Isteni szendvicskrémek – pillanatok alatt

nlc | 2009. Január 19.
Ha nincs kedvünk pepecselni a tűzhely mellett, vagy épp csak bekapnánk valami finomat, esetleg felugranak a barátok egy jó beszélgetésre, jól jön pár könnyen, gyorsan elkészíthető szendvicskrém receptje.

 

Kapribogyós tojáskrém

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az összetevőket gondosan összekeverjük.

 

Paradicsomos vajkrém

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először mixerrel a vajat habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű paradicsompürét, majd a többi összetevőt.

Hamis kenőmájas – vegetáriánus módon, lencséből

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lencsét vízben, illetve a zöldséglevesben póréhagymával és babérlevéllel puhára főzzük. A hagymát a zsályával, illetve a majoránnával olívaolajon üvegesre pirítjuk. Moulinette-ben, illetve botmixerrel a még meleg lencsét mogyoróvajjal, napraforgóval, reszelt citromhéjjal, a még meleg dinsztelt hagymával, vajjal és fűszerekkel finomra pürésítjük.

 

Exit mobile version