Thai csípős leves

Kern Ágnes | 2009. Január 20.
A thai levesek utánozhatatlan aromáját a csípős, citrusos ízek összhangja, illetve a kókusztej lágysága adja. Az egzotikus hozzávalók kihagyásával is működőképes a dolog, de nem az igazi. Csirke helyett viszont használhatunk gombát vagy rákot is a leves elkészítéséhez.

Hozzávalók:

 

Elkészítése: A húst vékony csíkokra vágjuk a rostokra merőleges irányban. Az alaplevet felforraljuk, beledobjuk a húst, és 10 percig főzzük. Ekkor kerülhetnek bele a fűszerek, a kaffirlime-levél egészben, a galangal felszeletelve, a citromfű valamilyen nehéz tárggyal kissé megcsapkodva, hogy kiadja az aromáját. A fokhagymát apróra darabolva, a currypasztával együtt keverjük a levesbe, és főzzük további 5 percig. Öntsük bele a kókusztejet is, és már ne forraljuk, csak melegítsük össze. A kész levest ízesítsük halszósszal, zöldcitrommal és nádcukorral. Ha szükségnek tartjuk, sózhatjuk is, illetve ha nem találjuk elég csípősnek, mehet még bele egy kis currypaszta.

A kaffirlime-levelet és a citromfüvet tálalás előtt távolítsuk el az ételből. Díszítésként pedig kerülhet a tetejére némi összedarabolt újhagyma, korianderlevél is.

 

Exit mobile version