Tésztában sült húspástétom

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Január 24.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

A tésztához gyúrd össze a lisztet a sóval, a puha margarinnal, a tojásokkal és a tejjel. Hűvös helyen pihentesd egy órán át.

A töltelékhez kevés vajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, és forgasd át rajta a pulykamellet, a sertésdagadót és a csirkemájat. Rövid ideig süsd, nem kell teljesen megpirítani, épp csak fehéredni kezdjen. Locsold meg a konyakkal, a tejszínnel, és botturmix segítségével pürésítsd össze.

Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával, ízesítsd narancslekvárral, keverj hozzá egy egész tojást, és dobd bele a durvára tördelt pisztáciát.

A tésztát nyújtsd ki, és a kétharmadával bélelj ki egy hosszúkás vagy ovális alakú, vajjal kikent formát. Fektesd rá az angolszalonnacsíkokat, úgy, hogy oldalra kissé kilógjon, majd öntsd rá a húsos tölteléket. Hajtsd vissza a szalonnát a tetejére, és fedd be a maradék tésztával. A széleket és a tészta tetejét tojással ragaszd össze.

Fúrj egy lyukat a tésztakéreg közepébe, és előmelegített sütőben, 220 fokon kezdd el sütni. 10 perc után csökkentsd 170-180 fokra, és süsd kb. 60 percig. Amikor kihűlt, emeld le a kis lék tetejét, a lyukon keresztül öntsd bele a frissen készült vörösboros zselét. Ehhez a bort forrald fel, és az előírás szerint keverd el benne a zselatint.

Exit mobile version