Fehérpecsenye tárkonyos mártással

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Március 02.
"Férfiuról szólj nékem, Múzsa" – így kezdődnek az Odüsszeia sorai, férfiúról, aki egykoron állatokra vadászott, sokat vándorolt, harcolt, és mindehhez a szükséges energiaforrásokat – többnyire – a húsevésből merítette.

Hozzávalók:

 

Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és a hagymás zsiradékon hirtelen süsd ki mindkét oldalán. A tetejét szórd meg pirospaprikával.
Olvaszd fel a margarint, add hozzá az olajat és a lisztet. Öntsd bele a tejfölt és a tárkonyos fűszerkeveréket. Ízesítsd sóval, kevés cukorral.
Tehetsz bele néhány csepp tárkonyos fűszerkeveréket is.

Kínáld tört burgonyával.

Exit mobile version