Étteremteszt: Culinaris bisztró

nlc | 2009. Március 11.
Mostanában szívesen dolgoznék a Parlament környékén, mert az azt jelentené, hogy ebédidőben kiugorhatnék a Culinaris bisztrójába, hogy gasztroélményekkel feltöltekezve vethessem bele magam újfent a munkába.
Culinaris Bisztró
Culinaris bisztró

A már három üzletet üzemeltető delikateszlánc vezetői nagyot álmodtak, és tulajdonképpen megvalósították azt, ami kézenfekvő. Főznek a saját árukészletükből. S nem is akárhogy!

A bisztró a Balassi utcai üzlethez kapcsolódik. Berendezése inkább funkcionális, mint trendi. Nincs igazi étterem jellege, de hangulatát tekintve azért túlmutat a modern menzák sivárságán. Szerethető a csillár, barátságos a fekete palatáblán körbefutó girlandok hada, gyermeki vágyakat ébreszt az asztalon sorakozó egyenként csomagolt kockacukrok látványa…

A személyzet kedves, barátságos, nem kifejezetten pincér jellegű, ami nem is baj. A menü hetente változó, bár ez sem szentírás. A hét elején van 2-3-féle leves, ugyanennyi főétel és desszert, aztán a hét közepe felé módosulni kezd az étlap. Valami kikopik, jön helyette más.

A hely jellegéből adódóan a főételek túlmutatnak az ár és a jelleg által várt minőségen. A nyúlcomb omlik a dijoni mustáros mártás alatt, a pappardellén érződik, hogy friss tésztával állunk szemben, a kacsamell rózsaszínen pihen a shiitake gombás zöldségköreten. A desszertek már kérdésesebbek. Kicsit karcos a csokoládés mogyorótorta, bár az is lehet, hogy csak nekem idegen az amerikaimogyoró uralta morzsálós tészta, az omlós tésztán terpeszkedő málnakrém meg biztosan elbírt volna még egy kevéske cukrot.

Összességében azt kell, hogy mondjam, boldog lehet az, aki a Parlament közelében dolgozik… aki meg nem, annak ajánlom, hogy egy dolgos hétköznapon, ebédidőben kanyarodjon arra.

  • Levesek: 500 forintért.
  • Főételek: 990 forinttól 1550 forintig.
  • Desszertek: 500 forintért.
  • Innivalók: 250 forinttól.

Culinaris bisztró
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 7.
www.culinaris.hu

Exit mobile version