5+4: Karalábéleves húsgolyókkal

Mirelle | 2009. Március 19.
Finom, zsenge karalábé ízletes húsgolyókkal. Akár egy könnyű vacsorának is megteszi.

Hozzávalók:

+4:

Elkészítés:

A karalábékat megpucolom, majd apró, kockacukor méretű darabokra vágom. Vajon – egy pici víz hozzáadásával – megpárolom.

Eközben a rizst kétszeres mennyiségű vízben megpárolom, majd összekeverem a ledarált sertéshússal és a tojással. Sóval és borssal fűszerezem. A masszából vizes kézzel apró gombócokat formálok. A megpárolt karalábét vízzel felöntöm, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarom. Amikor már forr a leves, akkor a húsgombócokat óvatosan beleengedem, és megvárom, amíg megfőnek.

Picit sózom, petrezselyemmel megszórom.

 

Exit mobile version