Vajaskalács

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Március 31.

Hozzávalók:

Az élesztőt futtasd fel egy evőkanál cukor és egy deci langyos tej hozzáadásával. A lisztet szórd bele egy nagy keverőtálba, öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, add hozzá a tojássárgákat, a maradék tejet, a cukrot, legvégül az olvasztott vajat. Reszeld hozzá a citrom héját. Robotgép segítségével dolgozd alaposan össze; dagaszd legalább 10 percig. Tedd félre meleg helyre pihenni, amíg a tészta a duplájára dagad. (Ez minimum 45 perc, de még jobb, ha egy órát is pihen!) Ezután liszttel megszórt deszkán gyúrd át a tésztát, nyújtsd ki másfél-két ujjnyi téglalappá, és vágj belőle három egyenlő méretű téglalapot. Ezeket tekerd fel, és a három duci tekercset tedd egymás mellé egy hosszúkás kivajazott, kilisztezett sütőformába. 40 percig hagyd meleg helyen pihenni, ezalatt ismét a duplájára kel. A tetejét kend meg egy tojássárgájával, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.

Exit mobile version