Ínycsiklandó húsvéti menü gazdaságosan

nlc | 2009. Április 05.
A levestől a desszertig. Fenséges és gazdaságos menütipp húsvétra a Nők Lapja Konyhája ajánlásával, Bereznay Tamástól.

Tejfölös burgonyakrémleves


Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk. A hagymát finomra, a burgonyát kockára vágjuk. A hagymát nagyon kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Puhára főzzük, leturmixoljuk, frissen őrölt fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.

 

Bazsalikomos csirkemell rizottóval


Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

A csirkemellek bőre alá egy-két bazsalikomlevelet teszünk, és mivel elég vastag a húsa, alaposan besózzuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A sárgarépát apró kockára vágjuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A mirelit borsót még fagyosan, kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a répát, majd összekeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. A csirke bőrös felét egy forró serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, és a zöldséges rizottóval tálaljuk.

Mákos guba

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

A lehetőleg 1-2 napos kiflit vastagon felkarikázzuk. Ha friss, akkor meleg sütőben 20 perc alatt megszárítjuk. A tejet a cukrokkal felforraljuk, és a kiflire öntjük. Ha nem szívná magába az összeset, lecsepegtetjük. A darált mákkal elkevert porcukorral megszórjuk, vajat morzsolunk rá, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjelent a Nők Lapja Konyhája legújabb száma!

A tartalomból:

  • Fenséges tésztavacsorák
  • Lendüljünk bomba formába
  • Olcsón, finomat!
  • Süssünk kenyeret!
  • Lajos Mari tavaszi rakott finomságai
    Fizess elő a lapra, katt ide!

 

Exit mobile version