Báránypörkölt

jancsi bá | 2009. Április 07.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az olvasztott zsírban megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát és a köménymagot, kevés vízzel felengedjük, a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk. A báránylapockát kockára daraboljuk, megmossuk, és a visszapirított pörköltlaphoz adva sózzuk, és sűrű kevergetés mellett fedő alatt puhára pároljuk. Amennyiben a hús saját leve a párolás során elpárolgott, hozzáadjuk a vörösbort és a kockára vágott paradicsomot és zöld paprikát, és készre pároljuk.

Köretét szabadon választhatjuk meg: lehet főtt burgonya, tarhonya vagy galuska. Illik hozzá a tavaszi saláta.

Exit mobile version