Héjában sült burgonya cheddar sajttal és baconnel

nlc | 2009. Július 07.

Hozzávalók 2 személyre:

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. Villával megszurkáljuk az alaposan megmosott burgonyákat, és addig sütjük őket, míg megpuhulnak (kb. 45 perc). Kivesszük a sütőből, majd hosszában elfelezzük a burgonyákat, és kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy közepesen mély üreg keletkezzen. Az üregbe teszünk egy kis olívaolajat, megsózzuk, majd pár percre visszatesszük a sütőbe. Összekeverjük a reszelt sajtot a felaprított hagymával és az előzőleg megpirított, majd felkockázott baconszalonnával, és annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Tejföllel és snidlinggel tálaljuk.

Tipp:
Előételnek, vendégváró „falatnak”, nagyobb mennyiségben pedig főételnek is kiváló.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version