Epres Eckler fánk

nlc | 2009. Július 15.

Hozzávalók 12-15 darabhoz:

Elkészítés:

A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem válik. A felütött tojásokat elkeverjük, és apránként hozzáadjuk, akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni belőle.
Papírozott sütőlemezre nyomózsák használatával hosszú formákat készítünk belőle, majd 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Kihűlés után fűrészfogú késsel kettévágjuk. A tejszínt a porcukorral és a vaníliával habbá verjük, a megmosott és felszeletelt eprekkel a fánkok közepére rétegezzük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version