Epres mini pavlova

nlc | 2009. Július 15.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, ha ez megvan, jöhetnek a szélén látható kis tüskék, így kapunk kosár formát, amibe később pakolni tudunk. 80 C fokon kb. 1 óráig szárítjuk. Akkor jó, ha fel tudjuk emelni a papírról. Kihűlés után a tejszínhabot cukorral és a likőrrel ízesítjük, majd megtöltjük vele a kosárkákat. A tetejére eperszeleteket- vagy gerezdeket halmozunk.

Tipp:
A pavlovákat közvetlenül kínálás előtt töltsük meg, hogy ne ázzanak el a tejszínhabtól.


Elkészítési idő:
25 perc + 1 óra szárítás


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version