Csokoládés habos torta friss cseresznyével

nlc | 2009. Július 16.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A száraz anyagokat egy tálba mérjük, majd a tejföllel, a tojással, a vajjal és a tejjel sima tésztává keverjük. Kerek tortaformába töltjük, és magozott cseresznyéket nyomkodunk bele. 170 C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után cukrozott tejszínhabbal és friss cseresznyével díszítjük.

Tipp:
Ha a tésztát kakaópor nélkül készítjük, majd csak az egyik felébe teszünk kakaóport, és a két színű masszát váltakozva töltjük a formába, vagy nyomózsákból spirálisan egymás mellé nyomjuk ki őket, márványos mintát kapunk.


Elkészítési idő:
40 perc


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version