Cseresznyés pite

nlc | 2009. Július 17.
Cseresznyeérés idején valamiért kódolva vagyunk a pitesütésre. Az egyszerű cseresznyés piskóta helyett most egy omlós és kevert tésztából összeállított pitét ajánlunk, bárkit megkínálhatunk vele, 2-től 99 éves korig mindenki szeretni fogja.
Cseresznyés pite

Hozzávalók 4-6 darab mini vagy egy nagy pitéhez:

Az omlós tésztához:

A kevert tésztához:

Elkészítés:

Fázisok:

  1. Az omlós tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett nyújtódeszkán akkora kerek lapot vagy lapokat nyújtunk, amellyel a formát vagy a kis formákat ki tudjuk bélelni. 
  3. A kevert tészta hozzávalóit egy tálban sima tésztává keverjük. A magozott cseresznyéket az omlóstésztával kibélelt forma aljára tesszük, erre halmozzuk a kevert tésztát. A tetejét még cseresznyével díszíthetjük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Tipp:
Cseresznyén kívül más gyümölccsel is elkészíthetjük, például kockára vágott almával, barackkal, szilvával, körtével. Még forrón vaníliafagylalttal is tálalhatjuk

Elkészítési idő: kb. 50 perc


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version