Fűszeres krémsajt házilag

nlc | 2009. Július 17.


Hozzávalók:

Elkészítése:

Krémesítsük a fokhagymát, adjuk hozzá a tejszín és a joghurt keverékéhez, sózzuk, fűszerezzük a felaprított friss fűszernövényekkel, frissen őrölt színes borssal (ízlés szerint mindenféle más fűszert is használhatunk).
Egy mély tálat béleljünk ki sűrű szövésű konyharuhával, és öntsük bele a joghurtot. Szorosan kössük össze a konyharuha széleit, szúrjunk át rajta egy fakanalat, majd ezzel úgy megtámasztjuk a gömböcöt, hogy az alja ne érjen a tál aljához.
A hűtőbe tesszük csöpögni, és 24 óra után kész a krémsajt.

Tipp:
ha további 3 napig csöpögtetjük a joghurtot, gyúrható, formázható friss sajtot kapunk, amelyet fűszeres olívaolajban hetekig eltarthatunk.

Előkészítés: 10 perc
Hűtés: 24 óra
165 kcal/adag


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version