Hideg epres túrógombóc

nlc | 2009. Július 17.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A túrómassza alapanyagait jól összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk.

Formázáskor a masszát a kezünkbe vesszük, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, és beleforgatjuk a kókuszba vagy más nekünk tetsző forgácsba.

Tipp:
Érdemes fogyasztás előtti este elkészíteni a masszát, így másnap könnyebb dolgozni vele. Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is.

Elkészítési idő: kb 20 perc + 3 óra pihentetés


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version