Eperzselés-krémcsokoládés kehely

nlc | 2009. Július 18.
Eperzselés-krémcsokoládés kehely

Hozzávalók 4-6 személyre:

A csokoládékrémhez:

A tejszínkrémhez:

Az eperzseléhez:

Elkészítés:

A felforrósított tejszínben a csokoládét és a cukrot olvadásig elkeverjük, ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a kehely aljába töltjük. 2 dl tejszínt habbá verünk 3 dkg porcukorral, ízesítjük a Grand Marnier-val.
A kehely falát kirakjuk eperszeletekkel, és beletöltjük a fehér krémet.
A maradék epret kockára vágjuk, a zacskó hátoldalán leírt módon elkészített tortazseléhez adjuk, és egy kis citromlével ízesítjük. Ezt halmozzuk a kehely tetejére.
Nagyon látványos és egyszerűen elkészíthető desszert, akkor is beválik, ha este mindennél jobban kívánjuk az édességet, de se sütni, se cukrászdába menni nincs már kedvünk.

Elkészítési idő:
35 perc


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version