Francia palacsinta bodzás epervelővel és fehér spárgával

nlc | 2009. Július 19.
Kissé bizarrnak tűnhet, de az eper, bodza spárga triónál kevés jobb dolog van a világon, érdemes legalább egyszer belevágni. Utána úgyis alig várjuk majd az eper- és spárgaszezont!
Francia palacsinta bodzás epervelővel és fehér spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a sót, a fahéjat, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a lisztet. Legvégül a tojásfehérjékből vert kemény habbal lazítjuk.
Lassú tűzön kevés vajon mindkét oldalát megsütjük. A fehér spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, és citromos, cukros vízben leforrázzuk.
Az epret megmossuk, a felét kockára vágjuk. Lábasban a bodzaszörppel és a cukorral 20 percig főzzük, majd átpasszírozzuk.
A palacsintákat a spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és az eperöntettel rétegezve egymásra rakjuk, és azonnal fogyasztjuk.


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version