Sonkás-zöld spárgás penne

nlc | 2009. Július 20.
Gyors, viszonylag könnyű tészta, már ránézésre is maga a tavasz. Ezt elkészítve még az ellenkező gyerekek is könnyebben megszeretik a spárgát.
Sonkás-zöld spárgás penne

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, megmossuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk. Kevés olívaolajon átpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra tépkedett sonkát, és felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval és kakukkfű levelekkel.
Összeforraljuk, átforgatjuk a tésztával, és kockázott vajdarabokat hozzáadva tesszük krémessé a mártását.


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version