Vacsoratipp hétvégére – Pizzaburger

nlc | 2009. Augusztus 15.
A pizza és a hamburger keresztezése, ahol a pizzatésztát ízletes grillezett marhafasírt váltja fel.


Hozzávalók a fasírthoz:


a paradicsomszószhoz:

Elkészítése:

A fasírt hozzávalóit gyúrjuk össze, formázzunk belőle pogácsákat. Készítsük el a paradicsomszószt: olívaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát, öntsük rá a paradicsomszószt, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kis lángon 30 percig főzzük. A végén friss oregánóval ízesítsük.
Zsiradék nélkül forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, 1-2 perc alatt süssük pirosra a fasírtok mindkét oldalát, majd tegyük őket egy sütőlapra, kenjük meg a paradicsomszósszal, helyezzünk minden fasírtra egy-egy szelet mozzarellát és egy-egy szem olívabogyót. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük.

Tipp:
Zöldsalátával kínáljuk!

Előkészítés: 40 perc
Sütés: 10 perc
234 kcal/db

 


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

 

Exit mobile version