Olcsó és egyszerű -Tojáspörkölt tésztával

nlc | 2009. Augusztus 19.
A fizetés előtti napokban már mindenkinél megcsappan annyira a konyhapénz, hogy elkezdi törni a fejét, milyen olcsó, mégis ízletes ételt tudna összedobni az otthoni alapanyagokból. Bereznay Tamás olyan fogásokat főzött nekünk, melyek fejenként legfeljebb 300 forintból megvalósíthatók, ráadásul még nagyon finomak is!
Tojáspörkölt tésztával

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, ha van, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, megsózzuk, és fedővel letakarva 20 percig főzzük. Ekkor újra kevés vizet öntünk rá, és még 20 percig főzzük.

Közben a tojásokat sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A visszafőzött pörköltalapba tesszük, és összeforraljuk. Ha kell, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.
Sós vízben kifőzött kagylótésztával kínáljuk.

545 kcal/adag

Exit mobile version