Csodás finomság – Csokoládés sajttorta

nlc | 2009. Augusztus 27.
Kezdő konyhatündéreknek is ajánlom, elrontani nem lehet, viszont csodálatosan néz ki és mennyei az íze.

Hozzávalók 18 cm-es formához:

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.

Reszelt csokoládéval díszítsük.

Előkészítés: 25 perc
Hűtés: 12 óra
3412 kcal (az egész sajttorta)

Exit mobile version