Fasírt másképp – Kukoricás-répás fasírtgolyók házi ketchuppel

nlc | 2009. Augusztus 28.
Ha unod már a fasírtot, dobd fel friss zöldségekkel!

Hozzávalók:

A ketchuphöz:

Elkészítés:

Reszeljük le káposztareszelőn a répát és a cukkinit, pár perc alatt dinszteljük meg az olajon. Keverjük a zöldségeket a húshoz, adjuk hozzá a kukoricát, a felaprított újhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk a fasírtot, formázzunk golyókat belőle, aztán forró olajban süssük ki.
A ketchuphöz pucoljuk meg a hagymát és a zellert, vágjuk félbe őket, a paprikát szeleteljük fel. Adjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, mézzel édesítsük, és főzzük egy órán át a szószt, majd botmixerrel turmixoljuk le.

Tipp:
A répán és a cukkinin kívül más zöldségeket is elrejthetünk a fasírtban

Elkészítés: 25 perc
Főzés: 1 óra


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version