Cukkinikrémes kosárka

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Szeptember 05.
Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni.

A cukkini héját hámozd meg, húsát vágd félbe, és egy evőkanál segítségével kapard ki belőle a nagyobb magokat, majd reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn.

Sózd be, és hagyd állni fél órán át. Préseld ki belőle a nedvességet, egy evőkanálnyi olajon párold át, és tedd félre kihűlni. Adj hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát és keverd hozzá a tejfölt, a joghurtot és a kaport.

A tésztát – kevés liszttel megszórva – nyújtsd ki nagyjából 2 milliméteres vastagságúra, és 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohár peremével szelj belőle köröket.

Kenj ki vajjal és liszttel egy kisebb muffinsütő formát (ha szilikonformát használsz, akkor ez nem szükséges), és béleld ki a kör alakú tésztával. Tedd be az előmelegített sütőbe 8-10 percre, hogy a tészta megsüljön.

Vedd ki a tésztát a sütőből, és hagyd, hogy teljesen kihűljön. Tegyél a kosárba egy evőkanál cukkinikrémet, és díszítsd egy szelet koktélparadicsommal.

Exit mobile version