Sütőtökös-kakaós muffin narancskrémmel

nlc | 2009. Szeptember 26.
Alighanem a sütőtök is azon karakteres ételek közé tartozik (a mazsola vagy az olajbogyó társaságában), amely két nagy táborra osztja az emberiséget: olyanokra, akik nagyon szeretik, és azokra, akik ki nem állhatják.

Hozzávalók 18 nagyobb darabhoz:

A narancskrémhez:

Elkészítés:

A muffintésztához: egy nagy, öblös tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóporral. Add hozzá a mézeskalácsfűszert és a fahéjat is.

Egy másik edényben keverd krémessé a tojásokat a cukorral, add hozzá a megolvasztott, szabahőmérsékletre lehűlt margarint és a kefirt. Dolgozd össze a kétféle masszát, majd keverd bele a sültsütőtök-pürét.

A muffinformákat béleld ki papírkosarakkal és kétharmad részig töltsd meg masszával.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül.

Nagyon ízletes önmagában is, de feldobhatod narancsos mascarponekrémmel.

Ehhez a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd össze a krémsajttal, a porcukorral, a narancs reszelt héjával és levével. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az állaga szilárduljon, majd tetszés szerint kend meg vele a muffint.

Exit mobile version