Friss kukoricapüré kakukkfüves erdei gombával

nlc | 2009. Október 08.
Az esőzésekkel egyre több erdei gomba (vargánya, rókagomba) jelenik meg, egyik izgalmasabb, mint a másik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A püréhez:

A gombás raguhoz:

Elkészítés:

A kukoricapüréhez az újhagymát 1evőkanál vajon, fedő alatt, csipet sóval megszórva üvegesre pároljuk. A krumplit apró méretűre kockázzuk, hozzáadjuk. Felöntjük a húslevessel, majd fedő alatt, kb. 15 perc alatt teljesen puhára főzzük. Hozzáadjuk a leszemezett kukoricát, a csipet cukrot, a kurkumát, sózzuk, borsozzuk, majd 6 percig főzzük.
A kukoricát turmixgépben teljesen simára pürésítjük, a végén fokozatosan hozzáadjuk a vajat. A pürét átpasszírozzuk (ez fontos, mert még a legjobb teljesítményű géppel is benne marad a héja, ami kellemetlen állagot eredményez).
A gombához a kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd enyhén karamellizáljuk a hagymát és a fokhagymát. Erősre vesszük a lángot, a gombát a kakukkfűvel és a friss petrezselyemmel gyorsan átpirítjuk.
A kukoricapürére halmozva tálaljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version