Gombás tekercs gyömbéres mártogatóval

nlc | 2009. Október 08.
Az esőzésekkel egyre több erdei gomba (vargánya, rókagomba) jelenik meg, egyik izgalmasabb, mint a másik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A mártogatóhoz:

Elkészítés:

Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, reszelt gyömbért, fűszereket és kevés szójaszószt. Addig pirítjuk, amíg már nincs semmi leve, a gomba megpirult. Robotgépben felaprítjuk.
A réteslapot kihajtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Négyzeteket vágunk belőle, és egy-egy teáskanálnyi gombás tölteléket helyezünk az alsó felébe. Két szélét behajtjuk, majd szivarszerűen feltekerjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk kevés szezámmaggal, majd 200 C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (akinek van kedve, olajban is kisütheti).

A mártogatóhoz kikeverjük az összes hozzávalót. Salátaleveleket kínálunk mellé, amelybe zöldfűszereket (pl. koriander, menta) tehetünk, a tekercset belegöngyöljük, majd mártogatjuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Exit mobile version