Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

nlc | 2009. Október 08.
A padlizsán sokoldalú őszi alapanyag, az egzotikus, csípős-savanyú öntettel meglocsolva feltétlenül próbáld ki, isteni
Sült padlizsán csípős-savanyú öntettel

Hozzávalók 2 adaghoz:

Az öntethez:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat közepesen vastag (1,5 cm-es) karikákra szeleteljük. Alufóliával bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal, megszórunk kevés sóval, borssal, és rátesszük a padlizsánkarikákat. A tetejüket szintén megkenjük az olajjal. 20 perc alatt pirosra sütjük (kb. 15 perc után megfordítjuk).
Amíg sül, elkészítjük a dresszinget: összekeverjük az összes hozzávalót.
A sült padlizsánra locsoljuk, tetejét megszórjuk pirított szezámmaggal. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version