Diós-fügés rétes

nlc | 2009. Október 09.
Készen kapható vajas tésztába töltött különlegesség

Hozzávalók 2 rúdhoz:

Elkészítés:

A felengedett vajas tésztát lisztezett deszkán tepsi hosszúságúra, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd két csíkra vágjuk.
A fügét megmossuk, daraboljuk, hozzáadjuk a diót, a narancshéjat és a fahéjat, majd elkeverjük. A tölteléket elosztjuk a két tésztadarabon, és rúdba rendezzük. A tészták széleit megkenjük tojással, hogy a töltelékre borítva összetapadhassanak.
Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180-190 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version