Ricottás-bazsalikomos-sonkás rétes

nlc | 2009. Október 09.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A bazsalikomleveleket megmossuk, aprítjuk, összekeverjük a ricottával és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat megkenjük az olajjal (egyszerre 3-4 darabot), a szélére teszünk egy csíkot a töltelékből, majd befedjük egy szelet sonkával.
Erre megint ricottás töltelék és újabb sonkaréteg kerül, míg a töltelék fele elfogy.
Ugyanezt megismételjük a másik adag réteslappal, majd mindkettőt feltekerjük, megkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

A tetejét megszórhatjuk olajos magvakkal, még finomabb lesz tőle.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version